google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

IMG_1915.JPG
Det har været en vanvittig smuk oktoberdag med solskin. Vindstille og lun. Jeg har været rundt omkring på gården og kigge på efteråret, træerne er ved at skifte farve og smide bladene.
Vores lille landsted er omkranset af høje træer, lind, bøg, eg og ask. I søndags måtte nogle stykker af disse gamle kæmper lide fældningsdøden. De stod på vestsiden af gården og skyggede for solen, hvilket gav udslag i fugtige staldbygninger og et tykt lag mos på staldtaget. Et af træerne knækkede sidste år under orkanen Bodil, og toppen havnede i ladetaget og ødelagde en udhusbygning. Og netop for at forsøge at undgå en lignende begivenhed denne vinter, måtte en 6-7 stykker af de gamle træer lade livet.

Søndag eftermiddag kom der en stor maskine med en lang arm og rasede og raserede, og efter små to timer var træerne fældet, skåret i passende stykker og lagt i en pæn bunke på marken bagved. Det skar lidt i hjertet, at se så gamle træer blive skåret ned på den måde. De har trods alt stået og passet på gården i temmelig mange år, skygget og givet læ for vestenvinden. Men på min eftermiddagstur så jeg til min store glæde, at der står masser af mindre træer parat til at vokse og overtage de faldnes plads med årene.

Ovenpå træfældningen var det lidt pudsigt, da jeg i mandags var en tur på cafe og butikskiggeri med en god veninde, og faldt over denne tegning af kunstneren Stine Illum. Jeg er helt forgabt i tegningen, hvor pigen spejler sit ansigt i træets årer. Desværre var den lidt dyr, så den kommer på min ønskeseddel til jul, hvis jeg ikke finder på at købe den selv inden. For den må jeg eje. Den mindede mig om de fældede træer derhjemme.
IMG_1901.JPG
IMG_1913.JPG
IMG_1914.JPG

Share
Tagged on:                     

One thought on “Fældede træer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *