I mit første indlæg her på bloggen, fortalte jeg lidt om gården og om hvordan her så ud i gamle dage. Det er ret spændende at overtage en gård, som er mere end 100 år gammel og stadig vidner om det i så høj grad, som Peterslyst gør. Da vi var ude og se på stedet første gang, stod der stadig gamle ting, som blev foræret til Give Egnsmuseum. IMG_1922.JPG
Her er luftfotoet af gården. Jeg ved ikke hvor gammelt, det er, men hvis man nærstuderer det, kan man se lænkehunden i gårdspladsen og fire små bistader i haven. Ringen, som lænkehunden er tøjret til, sidder i muren endnu. Huset havde hvide vinduer med håndlavet glas. De er desværre blevet skiftet ud med nogle kedelige, brune termoruder, men de gamle ruder står i stalden. Desværre er det nok for stor en mundfuld at restaurere dem. På det nederste billede, som er endnu ældre, er lindealleen nyplantet, og man kan se at gårdens tage dengang var naturskifer på staldbygningerne og stråtag på stuehuset. Stuehuset på dette foto er hvidkalket og ligger lidt anderledes i forhold til staldene. Om det gamle stuehus brændte ned eller hvad der har gjort, at man har bygget et nyt er ikke godt at vide… Måske skulle jeg tage en tur på lokalhistorisk arkiv en dag og finde ud af mere om gårdens historie?
IMG_1923.JPG

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:         

6 thoughts on “Gamle billeder

 • 25. juni 2016 at 15:10
  Permalink

  Hej Marie.
  Det er min oldefar Svend Trøst Vestergaard i de hvide bukser. Ved siden af er det min oldemor, Henriette Hauge Vestergaard med Kristian Hauge Vestergaard (født 1907)på armen. I købte gården efter at Kristians enke, Marie Vestergaard, døde 93 år gammel. Svend Trøst, Henriette, Kristian og Marie Vestergaard ligger alle begravet på Jelling Kirkegård.

  Det stråtækte stuehus blev revet ned, da det var for mørkt og småt, og det nye blev bygget i 1913, kort efter at min farfar, Oluf Hauge Vestergaard, var blevet født. Udover min farfar og Kristian, var der også børnene Niels og Maria.

  Reply
  • 25. juni 2016 at 17:22
   Permalink

   Hej igen 🙂 Hvis du godkender mit indlæg, kan du så ikke lige rette Christian til Kristian, for det er det rigtige navn. Med venlig hilsen Thomas

   Reply
   • 20. august 2016 at 17:35
    Permalink

    Det er hermed rettet 🙂

    Reply
  • 20. august 2016 at 17:33
   Permalink

   Hej Thomas 🙂

   Tusind tak for din kommentar til mit indlæg om Peterslyst! Jeg beklager, at jeg ikke har besvaret det før nu, men vi har haft travlt med vores bryllup, som vi holdt herhjemme på gården. Hvor er det sjovt, at det er dine oldeforældre på billedet. Har du besøgt Peterslyst som barn?
   Mange hilsner fra Marie

   Reply
 • 4. september 2016 at 20:39
  Permalink

  Hej Marie
  Ja, jeg er kommet på Peterslyst hele min barndom, og også senere. Men dog ikke så tit som da jeg var barn. Jeg var der sidst kort før I overtog gården for at hente min oldemors gyngestol, der nu står hos mine forældre. Her et billede af mig på Peterslyst fra omkring 1967:

  http://www.skoleskemaer.dk/foto/thomas_peterslyst.jpg

  Min far er kommet på gården fra han blev født i 1939. Hver sommer var han feriebarn, først hos sin farmor og farfar, og senere hos sin farbror Kristian, da han overtog gården i 1947 og mine oldeforældre flyttede til Jelling. Så hvis du har spørgsmål af historisk karakter om gården, så sig endelig til. Min far ved en del om stedet og Mølvang 🙂

  Mange hilsner fra
  Thomas

  Reply
  • 13. november 2016 at 13:19
   Permalink

   Hej Thomas.
   Nej, hvor er det bare sjovt at se! Dengang var staldlængerne ikke pudset op og kalket, kan jeg se.
   Jeg vil meget gerne vende tilbage med flere spørgsmål omkring Peterslyst. Blandt andet er jeg nysgerrig omkring, hvor dan stuehuset oprindeligt var indrettet. Der var fjernet nogle vægge, da vi overtog gården, og vi har og lagt nogle rum sammen, men overvejer at genopføre en af de gamle vægge igen, så stuen bliver delt i to.
   Og staldbygningerne; jeg kan se på det gamle rester af fundament udenfor på nordsiden af gården – hvad mon det har været? Og hvad er de forskellige staldbygninger blevet anvendt til? Hvilke husdyr har man haft på gården førhen?

   Venlig hilsen Marie

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *