Det har igen været en smuk oktoberdag med flot vejr, vindstille og skønt. Solen har varmet, bladene drysser fra træerne og der flyver med jævne mellemrum større og mindre fugleflokke forbi på vej væk fra den kommende vinter. Vejret er en vigtig ting – det har en stor indflydelse på humøret og  hvad man vælger at bruge sin dag til. Sådan er herlig sidst-i-oktober-dag kan bruges til rigtig meget og naturligvis helst noget udendørs. Det er nærmest blasfemisk at sidde inde og glo ind i en skærm på sådan en dag, ordne vasketøj eller støvsuge. Der er rigeligt med regnende gråvejrsblæsedage til den slags.

Det er oplagt at gå i haven i solskinnet, flytte stauder og ordne bede, beskære og vinterdække roserne. Men i min have står georginerne stadig  i fuldt flor, for selvom der har været et par kolde nætter, har det ikke været nok til at svide georginerne eller tage livet af dem. Så jeg venter lidt med vinterklargøringen til georginerne skal op af jorden og i vinterhi.

IMG_2016.JPG
En anden god ting at bruge en solrig efterårsdag på er at gå en tur i skoven. Det er noget, jeg gør alt for sjældent, for der er ikke nogen rigtig skov i nærheden af vores gård. Desværre. Kun en lille plantage med træer i lige rækker, og det er ikke helt det samme. Der er noget over en skov om efteråret. Der er en ro. Bortset fra de visne blade, der rasler under støvlerne. Man bemærker fuglene lidt mere, for der er ikke så mange af dem som om sommeren, hvor fuglekvidderen danner et tykt tag i trækronerne over en. I efterårsskoven er der stille, nogle  krager skratter eller måske et par ravne. Vi har ravne ved vores gård. De dukker op ud af det blå og kredser lidt rundt, før de forsvinder ud i det blå igen. Det er meget lydløse fugle. Som skoven i oktober, der dufter af jord, regn og våde blade. Træerne, der slipper bladene og trækker kræfterne tilbage i roden.
IMG_2017.JPG
Jeg brugte min oktobersolskinsdag på en tur i en genbrugsbutik, købte ind og ryddede lidt op i et par af de flyttekasser, der står i vores lade. Bagefter gik jeg i haven og plukkede en masse georginer og satte i vaser indenfor. Men i virkeligheden ville jeg helst have gået en tur i en oktoberskove og lyttet til stilheden. Sjoske rundt i visne blade, kigge på farverne og lade roen synke helt ind. Og i morgen lover de regn.
IMG_2026.JPG

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *