google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nu kommer der lidt reklame her på bloggen. Ikke fordi jeg er vildt begejstret for blogs fyldt med reklamer, farvede anmeldelser af gratis sponsorprodukter og den slags. Men denne reklame står helt for min egen regning. Og jeg laver den kun, fordi jeg mener, at sagen fortjener langt mere opmærksomhed, end den får i øjeblikket.

Danmark Naturfredningsforening kører for tiden en hvervekampagne, hvor man kan blive medlem af foreningen ved at bidrage med et beløb om måneden. For eksempel 50 kroner. Det er ikke mange penge ud af budgettet – hvad kan man egentlig få for en 50er? Formålet er mere natur, bedre natur i Danmark og i resten af verden, og det er på høje tid, at der bliver postet penge i det projekt! Natur og miljø er emner, der rent politisk ligger lavt på prioriteringslisten i disse år. Der er ikke nok stemmer i at frede naturområder og forbyde pesticider, går jeg ud fra. Men det går tilbage for naturen. Der er ikke meget tilbage af den i Danmark, den biologiske mangfoldighed bliver hele tiden fattigere, og Danmarks natur er blandt Europas mest forurenede.

Hvis man færdes jævnligt i naturen, kan man ikke undgå at lægge mærke til det. De vilde blomster er forsvundet mange steder. Græshopperne og de mange slags sommerfugle. Frøerne. Der er sket en kæmpe tilbagegang de sidste 25 år. Jeg kan huske de store buketter af vilde blomster, jeg plukkede som barn, når vi besøgte mine bedsteforældre på deres bindingsværksgård. Der snoede sig en lang grusvej fra asfaltvejen og ned til deres ejendom langs med en stor sø. Og i grøftekanten groede vilde marguritter, smørblomster, himmelblå hør, blæresmælde, valmuer, kællingetand, torskemund, klokkeblomster, vild kørvel, mjødurt og jomfrumarias sengehalm. Det samme gjorde sig gældende på Marienlund, hvor jeg er vokset op. I dag gror der kun de mest hårdføre og invasive arter som svalderkål og mælkebøtter. Og den vilde, uberørte natur skal man køre lang for at finde. Det er trist. Og det er ikke godt nok! Vi burde kunne gøre det langt bedre…

Så hermed et link til Danmarks Naturfredningsforening hjemmeside. De gør et godt stykke arbejde, og det behøver ikke koste en halv månedsløn at give et bidrag. Medlemskabet giver desuden lidt frynsegoder for eksempel i form af rabatter ved forskellige museer og dyreparker.
IMG_1462.JPG

IMG_1502.JPG

IMG_1547.JPG

IMG_1548.JPG

IMG_1741.JPG

Share
Tagged on:                         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *