Michael, Asger og jeg har været i Århus i weekenden. Da vi kom hjem her til aften, lå der en død and ude ved vejen. Kørt ihjel af en bil. Vores ænder har desværre haft udbryder-tendenser af og til, men de er ret kvikke, kan flyve nogle meter over jorden og plejer at holde sig i vejkanten eller i vores indkørsel. Men nu har en bil altså fået held til at køre en af dem over. Nu er det her jo ellers en positiv og hyggelig blog, som ikke skal være katalysator for alt for meget brok fra min side.. Men hold op, hvor er jeg træt af, at folk kører som galninge!

Der sker hver eneste dag på vores vej, at jeg ser bilister og lastbilchauffører, der taler i mobil mens de kører og/eller kører alt for stærkt. Også selvom man kommer gående med sin barnevogn indenfor bygrænsen. Farten bliver ikke sat ned – bilerne suser forbi. Min storebror mener, at det er fordi, det er socialt acceptabelt at køre for stærkt. Det er nærmest noget man joker med. Og advarer hinanden, når der er  fotofælder og fartkontrol. Jeg fatter det ikke. Det er livsfarligt. Og det får vi bevist hver eneste dag, for der sker ulykker med menneskelig og materiel skade hele tiden!

Det er ULOVLIGT at køre for stærkt. Det er også ULOVLIGT at tale i mobiltelefon, mens man kører. Hvorfor er det blevet okay? Ville de selvsamme personer begå andre lovovertrædelser som for eksempel stjæle varer i en butik?? Næppe! Det er også ulovligt, men ikke socialt acceptabelt. Man kan ikke sidde på arbejdspladsen og prale med at man huggede en pose Haribo eller en iPad i en butik forleden eller advare sine venner og kolleger mod kameraovervågning eller butiksvagter. For det er ikke socialt acceptabelt at være butikstyv. Men det er okay at bryde loven hver eneste dag i trafikken. Og det er selvom butikstyveri på ingen måder kan få de samme konsekvenser, som lovovertrædelser i en bil kan få. Der er i mine øjne ingen logik i, hvorfor det skulle være mere okay at køre for stærkt end at stjæle.

Der e r faktisk en ret fornuftig grund til, at vi har færdselsregler. Og nej, man må heller ikke køre ænder, køer, børn, gamle damer eller andre levende væsner ned, selvom de har forvildet sig ud på vejbanen.

 

 

 

and

 

Bag dagens låge gemmer der sig en protest-sang! God fornøjelse 🙂 og KØR ORDENTLIGT!

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *