I gårsdagens indlæg fortalte jeg, at vi var i Århus i weekenden, Asger, Michael og jeg. Vi besøgte min bedste veninde og hendes familie, og Michael og jeg fik klaret lidt julegaveindkøb.
Michael boede i Århus, da vi mødte hinanden, og det var samme år, som jeg læste på journalistskolen. Det år kom jeg til at lære Århus ret godt at kende, for jeg færdedes meget rundt alene, med Michael eller med en af mine co-studerende, for at finde folk at interviewe og historier at skrive.

Blandt andet fik jeg grundlagt en stor kærlighed til Latinerkvarteret, som er blevet mit favoritsted at besøge, når jeg er i Århus for at handle. De hyggelige gader og små specialbutikker med håndlavede ting, vintagetøj og den slags er lige i øjet, og jeg ville ønske, at der fandtes Latinerkvarterer i flere byer, så man slap for det uendelige antal Matasser, H&Mer, Bahner og andre kædebutikker. De er ikke tilnærmelsesvis så charmerende som butikkerne i Latinerkvarteret, og man får alligevel ikke nogen særligt oplevelse ud af at se de samme Kubusstager, Haytæpper og rækkevis stangtøj i den ene butik efter den anden.

Michael og jeg gik som sagt på julegavejagt i Latinerkvarteret, og vi blev ikke skuffede! Vi besøgte blandt andet den charmerende, lille børnebutik  ‘Butik Piccolino‘  i Badstuegade med håndstrikkede trøjer og veste, hyggeligt legetøj, lammeskindsfutter og meget andet til børn (især piger). Dernæst i Børnenes Magasin også i Badstuegade, som er et mekka for alle, der skal købe gaver til børn, men som er træt af udvalget i BR og Legetøjskæden.

Børnenes Magasin var fyldt med sjovt, smukt og anderledes kvalitetslegetøj af den slags som både kan leges med og pynter. Der var virkeligt meget, der fristede, og vi købte Asgers julegave her.  Vi besøgte også Soul Shine, som forhandler vintagetøj i massevis. Butikken ligger i en stemningsfuld baggård med toppede brosten, og der er bare væg til væg med islandske uldtrøjer, skovmandsskjorter og skindjakker, flippede kjoler, sko, hatte, tasker og frakker. Alt hvad hjertet kan begære udi vintagetøj. Vi havde en supergod tur rundt i Latinerkvarteret, og kan på det kraftigste anbefale at købe gaver her og støtte de små specialbutikker. Det ville være så kedeligt, hvis ikke de fandtes!

 

Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig lidt billeder fra vores tur i Latiner-butikkerne 🙂

 

Århus

 

Piccolino er en hyggeligt og charmerende, lille butik fyldt med håndlavede sager til småbørn. Butikken drives af tre kvinder, der laver det meste af varesortimentet selv. Ud over kvindernes kreationer sælger de også søde ting til børneværelset; lyskæder med små kaniner, lamper formet som svampe og andre fine figurer og  farvestrålende madkasser med retro-motiver. Tingene er i topkvalitet, og jeg var især vild med de håndstrikkede sager i blød uld.

 

IMG_2750.JPG

Butikken havde også et lille udvalg af søde tegninger til børneværelset

IMG_2749.JPG

Her ses de fine lamper formet som dyr, svampe eller huse, og på hylden under var de fine retro-madkasser.

IMG_2752.JPG

Håndstrikkede vest i forskellige farver og størrelser i den lækreste, bløde kvalitet.

IMG_2753.JPG

Fine ophæng og uroer til børneværelset og prinsessekroner i stof.

IMG_2754.JPG

Jeg har selv lige købt garn til en pixiehue til Asger magen til dem på nederste hylde. De bløde lammeskindsfutter var også rigtig fine!

IMG_2757.JPG

Og trøjerne! Hvis jeg ikke selv kunne strikke, ville jeg købe en af de her til Asger. De var så fine og igen i super kvalitet. Og håndstrikket.

IMG_2755.JPG

Nuttede pigekjoler i mønstrede stoffer 🙂

IMG_2756.JPG

Bag disken i forretningen blev der syet, mens vi gik og kiggede 🙂

IMG_2758.JPG

Sådan en hue vil jeg strikke til Asger!

IMG_2759.JPG

Sådan ser butikken ud udefra. Hvis du alligevel er i Århus og købe julegaver til en lille dreng eller pige, så er Piccolino et rigtigt godt sted.

 

Her kommer også et par billeder fra vintagetøjbutikken Soul Shine, der har til huse i baggården Graven 24, og som er en oplevelse at besøge! Butikken har en fed retro-indretning og en lille cafe, hvor man kan købe sin frokost. Priserne er meget rimelige, og der er et kæmpe udvalg og meget, der kan friste. Butikken er bestemt et besøg værd!

SolShine_Lille_RGB

Soul Shine er et social-økonomisk “non profit” projekt med et socialt, sundheds – og miljømæsigt formål.

Et eventuelt overskud fra Soul Shine investeres i virksomheden eller i tilsvarende social-økonomiske projekter. Formålet er at skabe arbejdspladser til mennesker, der er ramt af stress, depression, angst eller anden psykisk sårbarhed.

Soul Shine drives af professionelle ildsjæle, kompetente frivillige og mennesker ansat på særlige vilkår.

Soul Shine er en butik, der sælger kvalitets vintage og second hand tøj med kærlighed til historien og den gode kvalitet. Hver gang en kjole, et par sko eller en taske finder en ny ejer i vores butik spares miljøet for en ressourcemæssig belastning. Butikken medvirker til at bevare tøj fra mange årtier og til at øge bevidstheden om genanvendelse.
I butikken kan kunder nyde en forfriskning fra vores to-go café eller slå sig ned med en  kop god kaffe i rolige omgivelser.
 Vi sælger desuden vintagetøj og tilbehør via vores webshop www.soulshine.dk
IMG_2760.JPG

Gulvene i butikken er malet tyrkis og indretningen er retro-inspireret.

IMG_2761.JPG

Stativer fulde af retro-kjoler og skindjakker.

 

IMG_2765.JPG

Hvis man skal til bryllup eller galla kan man finde en helt unik kjole i Soul Shop. Jeg var ret vild med denne her 🙂

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                                 

2 thoughts on “15. december & juleshopping i Århus

 • 16. december 2014 at 8:28
  Permalink

  Det kvarter skal jeg helt sikkert besøge næste gang jeg kommer til Århus.

  Reply
  • 17. december 2014 at 10:15
   Permalink

   Det kan ihvertfald anbefales 🙂

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *