google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Drillenissen er som bekendt meget aktiv her i december, og jeg havde lidt tekniske problemer, der drillede her på bloggen i går, for “del”-funktionen til Facebook åbenbart var kokset. Det betød at gårsdagens indlæg ikke blev postet på Facebook før klokken sent i aftes.

Som regel udkommer blog-indlæggene tidligere på bloggen end på Facebook, og i går udkom indlægget allerede om formiddagen på bloggen. Så jeg vil gerne opfordre til, at man skriver sig op til nyhedsbrev, for så får man besked hver gang, der er et nyt indlæg. Eller følger bloggen på Bloglovin’.

Der er lidt mere teknisk info til de, der allerede har tilmeldt sig bloggen pr. mail.

Jeg har fået et nyt system, der er smartere til at håndtere nyhedsbreve og mail-abonnenter. Derfor vil jeg bede de, der har tilmeldt sig til at få blogindlæg over mail, at gå ind og registrere sig igen, da det gamle system bliver slettet. Formularen ligger øverst til højre (eller nederst hvis du læser via mobilen). Man skriver navn og email-adresse og får en fin mail med link hver gang, der er nyt på bloggen. Og det er let at framelde sig igen, hvis man ønsker det. Så hvis du plejer at få en mail og lige pludseligt ikke får det, så er du nok røget af mail-listen. Så er det bare at registrere sig igen, og så er du på den nye liste 🙂

Er der spørgsmål til noget af dette, så skriv det i en kommentar eller mail, så finder vi ud af en løsning.

Og nu til noget andet. For det er den 16. december, og det er  gråt og mørkt udenfor. På sådanne dage kan man let blive lidt smådeprimeret og længes efter sommer. Har man det sådan, er det tid til at finde fotoalbummerne frem, dykke ned under et tæppe og drømme sig tilbage til skønne ferieminder. Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig lidt fra mit fotoalbum 🙂 God fornøjelse.

 

december

 

Forrige sommer tilbragte Michael og jeg en uge i Norge i en gammel sæterhytte langt oppe i fjeldene. Jeg har været på ferie i den selvsamme hytte utallige gange før, for min venindes forældre lejer den, og har man først prøvet at holde ferie der, sætter det sig i kroppen som en slags afhængighed. Jeg kan ligefrem få abstinenser, når jeg tænker på det. Efter udsigten, stilheden, den rene luft og de vilde blomster.  Jeg har så mange skønne sommerminder fra det sted, at det er der mine tanker flygter hen på en gråvejrsdag som denne.

 

Norge2012 077

Sådan ser hytten ud. Brun med røde vinduer. Hytten hedder Heslien, der betyder hø-bakken, og der bliver ganske rigtig slået hø på marken nedenfor.

 

Norge2012 144

Hytten er hyggelig og primitiv. Dette er et billede af køkkenet med gasblus og en lille gasovn. Der er også et gaskøleskab.

 

Norge2012 067

Der er ikke indlagt vand i hytten, så det henter vi i bækken i plastikdunke, som bæres indenfor og fungerer som vandhane 🙂 Der er heller ikke toilet, men et das som ligger i fårehuset ved siden af hytten.

 

Norge2012 065

Vi lever godt, også når vi er i Norge 🙂 En fast tradition er pandekager med blåbærsyltetøj og rømme, en slags norsk creme fraiche.

 

Norge2012 079

Der går altid får omkring hytten. Og man kan også møde rensdyr, elge, urfugle og lemminger, hvis man er heldig.

 

Norge2012 023

Vi gik skønne ture i fjeldene og i dalen nedenfor hytten, hvor elven bruser. Der er den mest ubeskriveligt smukke natur, som skal opleves og ikke kan gengives ordentligt på billeder.

 

Norge2012 054

På de højeste fjelde er der bygger varder af sten.

 

Norge2012 125

Der gror massevis af vilde blomster overalt, og jeg plukker altid store buketter til at pynte i hytten.

 

Norge2012 092

Og om aftenen tænder vi op i pejsen og varmer fødderne, mens vi læser historier højt. Der er ingen elektricitet, så stearinlys er eneste lyskilde, når mørket falder på.

Share
Tagged on:                     

4 thoughts on “16. december

  • 17. december 2014 at 10:15
   Permalink

   Det gør jeg også! 🙂 Og endnu mere efter at have kigget på billederne deroppe fra. Det ser så idyllisk ud, og det er det også 🙂

   Reply
 • 31. december 2014 at 13:30
  Permalink

  Ser fantastisk ud. Det ligner min barndoms somre i Dovrefjeldet.
  Er det en hytte der lejes ud eller kender du noget der minder pm det?
  Kh naja

  Reply
  • 4. januar 2015 at 13:06
   Permalink

   Det ER også et fantastisk sted! Denne hytte bliver vist først og fremmest lånt ud til familie og venner. Men der er mange af den slags hytter i Norge, og jeg vil da tro, at det er muligt at finde et skønt sted at leje, hvis man leder lidt på nettet. Alternativt kan man jo leje et svensk ødegård – noget som jeg også vildt gerne vil prøve inden for de nærmeste år:)

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *