google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I går var der lidt teknisk info på bloggen, og det kommer der desværre lidt mere af. Jeg har opdaget, at Bloglovin’  ikke viser billederne i mine indlæg ordentligt, medmindre man vælger at læse indlægget via Bloglovin’s link til bloggen. Så hvis i læser med fra Bloglovin’ og der er rod i billederne eller billederne vises som tomme, grå felter, så klik på “view original post”. Så kommer du videre til min blog, hvor billederne vises rigtigt. Julen nærmer sig med hastige skridt, og jeg er i fuld sving med årets hjemmelavede julegaver. Jeg ville ønske, at jeg havde tid til at at lave de fleste gaver selv, for jeg har masser af idéer. Men det tager lang tid at strikke halstørklæder, sy prinsessekjoler og filte nissehuer, så det er desværre ikke alle mine idéer, der bliver ført ud i livet. Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig en DIY – en god idé, som kan nå at laves, så den er klar til juleaften. God fornøjelse 🙂

december  

Der er mange muligheder, når man vil julepynte udenfor her i december. Jeg har bundet en fin krans, der hænger på vores dør, stillet krukker med gran og lanterne med lys. Når det er frostvejr eller sne, er det ekstra smukt med levende lys i vintermørket. En rigtig fin ting, der er overskuelig at lave og som pynter i kulden, er islygter som disse. De kan laves på flere måder. Den enkleste er, at fylde randforme og lignende med vand, og så en tur i fryseren. Men lygterne bliver ekstra flotte, hvis man laver dem som i denne DIY hentet fra bloggen Badut.

Islygter

Sådan smukke ser de færdige islygter ud.

Du laver de fine islygter ved at fylde nogle store balloner op med vand og putte dem i fryseren eller ud i frostvejr. Det kan være lidt drilsk, for ballonerne skal fryse tilpas meget, så vandet danner en is-skal, men vandet skal stadig være flydende i midten. Her må man prøve sig frem. Når isboblen er frosset tilpas, klippes ballonen af og vandet i midten af boblen hældes ud. Er boblen frosset hele vejen rundt, må man bruge varmt vand til at smelte et hul i skallen, så vandet i midten kan komme ud. En mere enkel og træfsikker måde at lave lygterne på, er ved at tage to skåle eller spande, hvor den ene er mindre end den anden. Hæld vand i den store skål, så den er cirka 1/3 fuld. Placer den lille skål i den store, og læg noget tungt i, for at holde den på plads. Efterfyld eventuelt med mere vand – det skal stå helt op ad siderne. Stil skålene i fryseren eller ud i frostvejret. Når vandet er helt frossent, tages skålene ind i varmen et par minutter, indtil isen slipper kanterne. Islygten kan nu tages ud af skålene og stilles med lys i udenfor i frostvejret. Du kan putte grankogler og andet i vandet, så det fryser ind i lygten. Eller du kan putte frugtfarve i. Smukke er de under alle omstændigheder.   islygter Picture-3islygterislygter

Share
Tagged on:                         

7 thoughts on “17. december

  • 19. december 2014 at 15:32
   Permalink

   Det var så lidt 🙂 Ja, de holder nok bedst i frostvejr 🙂

   Reply
 • 8. januar 2015 at 21:39
  Permalink

  Skønne ting du laver – jeg er vild med dine islygter og skulle have set dig noget før der!
  Hvis du har lyst, kan du besøge den kategori i min blog, som jeg har døbt “Queen of Wrap” :O)
  Her pakker jeg på livet løs: http://lindagil.dk/Blog/?cat=61
  Du er selvfølgelig også velkommen til at kigge rundt på resten af bloggen, jeg skriver som profesionel karikaturtegner.
  Men fedt at finde endnu en kunstner, der deler ud af inspirationen!

  Reply
 • 23. januar 2015 at 22:21
  Permalink

  Hej Marie
  Vi har samme problem med billederne og Bloglovin’, og da jeg sad og googlede, stødte jeg på dit indlæg. Har du løst problemet? Og i så fald: Hvad gjorde du? Mvh Karen/Rejseblokken

  Reply
  • 24. januar 2015 at 8:45
   Permalink

   Hej Karen 🙂 Det er desværre ikke lykkedes mig at løse problemet med billedvisninger i Bloglovin’. Af og til bliver billederne i mine indlæg vist forvrænget eller slet ikke, men klikker man videre til mig blogs egen side, ser alt rigtigt ud. Tror måske at fejlen ligger hos Bloglovin’? Det kan være vi skulle kontakte dem? Mvh Marie

   Reply
   • 26. januar 2015 at 8:11
    Permalink

    Hej igen
    Jeg har ‘knækket koden’ nu: Du skal gå ind i indstillinger under læsning. Andet sidste punkt ‘For hvert indlæg vis’ krydser du af i ‘Hele teksten’, og så kommer dit foto i Bloglovins newsfeed. Dette punkt gælder nemlig ikke din blogs udseende men RSS-feedet 🙂 God dag

    Reply
    • 26. januar 2015 at 10:25
     Permalink

     Hej igen 🙂 Jeg tror desværre ikke, det er løsningen. Jeg har nemlig hele tiden haft det punkt krydset af, og alligevel er der problemer med visningen i Bloglovin’… mystisk.

     Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *