google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I dag skulle det være! Jeg har tørret støvet af min gamle Toshiba og startet den op, for nu er det på tide med et blogindlæg. Der er gået for lang tid siden sidst, og foråret er på vej.

Vi har nok at se til på gården i denne tid. De magiske to år er ved at være gået, og det betyder, at banken skal forbi og vurdere, om vi har brugt de penge, vi lånte til istandsættelse, fornuftigt. Og det har vi naturligvis. Plus de penge der stod på min opsparing og en hel del flere penge. Det er blevet til nypudsede vægge i stuen, to styks finske masseovne, en skorstenspibe, en havedør, en nyt plankegulv i stuen, litervis af maling og en ny vandvarmer, der skal tilkobles den ene masseovn og med tiden en solfanger. Vi er stort set færdige med det hele og er i fuld sving med oprydning og rengøring. Det bliver lidt spændende, om de er tilfredse, de bankfolk. I dag har vi været udendørs i det gode vejr, og Michael har flyttet sit palle-bjerg, mens jeg rev blade sammen i gårspladsen og kørte dem på møddingen. Asger sad på et tæppe og spise kammerjunkere i solen imens.

Michael har samlet sig et helt pallelager, som han har store planer med. De skal bruges til at bygge et stort brændeskur af. Og hvad han ellers finder på. Det er årets vigtigste projekt, når vurderingen og al bankhalløjet er på plads. Brændet har været dækket med presenninger i vinter, og det har bare ikke fungeret ret godt. Og det har betydet halvvådt træ, der som bekendt ikke er særligt optimalt at fyre med. Vores brændelager er i øvrigt ved at slippe op, så vi krydser fingre for, at foråret for alvor snart dukker op med varme i solen og vindstille dage.

Aftenerne har jeg brugt på at strikke. Til min lille niece. Og imens har jeg hørt Game of Thrones på lydbog – det er bare optimal hygge og afslapning for mig. Og så går jeg i øvrigt tidligt i seng for tiden og sover som en sten. Influenzaen, som jeg var så uheldig at fange i vinterferien, har ikke helt sluppet sit tag endnu, så hvile må der til. Og te med honning, naturligvis 🙂

 

landliv, forår

Visne blade er der nok af fra de mange høje træer omkring gården. Heldigvis er det en hyggelig forårssyssel at rive dem sammen og køre dem væk. Farvel efterår og vinter og velkommen til foråret!

 

forår, landliv

Asger hygger sig i solen med Anders And-blad og kammerjunkere.

 

 

paller, forår

Michael i færd med at flytte sine paller fra gårdspladsen og om bag stalden.

 

strikketøj, pixie hue, strik

Her er jeg ved at strikke en lille, violblå pixiehue som kyse i den bløde og lækre mini-alpakka-uld fra min garnpusher i Vejle.

 

strikketøj, strik, sokker, baby

Småbitte, strikkede sokker på pind 2, også i den bløde alpakka-uld.

 

Share
Tagged on:                                             

7 thoughts on “Forårsfornemmelser

 • 6. oktober 2015 at 22:42
  Permalink

  Hej Marie
  Fin pixiehue og fin opskrift du har lagt ud. Hvad er din erfaring med pindestørrelser og antal masker når du strikker den i alpaka? Jeg skal lave en hue i alpaka der passer en på 6-9 måneder. Hvor mange masker tror du jeg skal slå op og ville du bruge mindre pinde end 3,5?
  Mvh
  En anden Marie 🙂

  • 10. oktober 2015 at 9:01
   Permalink

   Hej Marie 🙂 Tak for det – jeg er glad for, at det kan bruges 🙂 Pindestørrelse og antal masker afhænger af garnets tykkelse. Jeg bruger altid Pindestørrelse 3,5-4 og garn, der passer til denne pindestørrelse, når jeg strikker pixiehuer. Jeg har prøvet at strikke i tykkere garn på større pinde, men syntes at resultatet blev for tykt og klodset. Det er jo smag og behag 🙂 Strikker man med tykkere garn, skal man medtænke at huens fylde bliver større, dvs. at man nok skal strikke huen en størrelse større, for at det passer. Mindre pinde og tyndere garn giver også en mindre hue. Så her må man prøve sig lidt frem. Håber du kan bruge mit svar 🙂 Hilsen Marie

   • 21. december 2015 at 23:40
    Permalink

    Tak for god opskrift på pixiehue!
    Den er brugt op til flere gange!
    Vil du dele din opskrift på kyse-udgaven også?

    • 20. august 2016 at 17:48
     Permalink

     Hej Katrine 🙂

     Tak for din søde kommentar – dejligt at du kan bruge opskriften!
     Jeg har ikke haft tid til at lave opskriften til kyseudgaven endnu – den kommer på et tidspunkt 🙂

     Mange hilsner fra Marie

 • 1. november 2016 at 17:54
  Permalink

  Hej Marie. Jeg er netop i gang med den skønne pixi hue. Jeg har lige et spørgsmål. Laver den i str. 3-6mdr. Men er lidt i tvivl omkring længden på huen før jeg strikker frem og tilbage. Jeg har 5 cm rib 2v/2r. Nu strikker jeg så 1v/2r. Men hvor meget vil du tro jeg skal strikke. Er meget novice. Og hvilken flot blog du har. Hilsen Ann-charlott

  • 13. november 2016 at 13:05
   Permalink

   Hej Ann-Charlott.
   Dejligt at du kan lide bloggen 🙂 Jeg håber, at du er kommet godt videre med pixiehuen. Jeg vil anbefale, at du strikker stykket med 1vrang, 2ret cirka 1-2 cm lang. På den måde bliver halsstykket ikke alt for langt. God fornøjelse med strikningen 🙂
   Hilsen Marie.

  • 26. november 2016 at 14:56
   Permalink

   Hej 🙂

   Jeg ville ikke strikke mere end 1 cm i 1v/2r. Ellers bliver halsen lidt lang.

   Bedste hilsner
   Marie

Comments are closed.