Ja, så er den gal igen. Vi er blevet ramt af sygdom, Asger og jeg. Han lagde ud søndag aften med feber, som gik over i forkølelse og hoste. Jeg lagde ud med mavevrøvl, som så gik over i snot, hoste, ondt i hoved, hals og resten af kroppen kombineret med uendelig træthed. Hvor jeg dog hader at være syg.

Asger er ved at være nogenlunde frisk igen, og har været afsted i dagpleje, mens jeg har ligget brak herhjemme uden energi. Alt imens at forårssolen har skinnet lystigt ind ad vinduerne, bier har summet rundt og forårsbebuderne vrimler op derude.

Imens jeg ingenting orker.

Og det ærgrer mig usigeligt meget.

Èn ting er at være syg en blæsende, kold regnvejrsdag, hvor man med god samvittighed kan putte sig på sofaen med tæpper og the og se serier eller alle Ringenes Herre-filmene i træk. Men det er en ganske anden sag at ligge på den selvsamme sofa og vide, at foråret er i fuld vigør udenfor. At have tusindvis af planer og projekter at gå i gang med, poser med frø, der skal forspires, et arbejde der skal passes. Og ikke være i stand til andet end at ligge og kukkelure uden at kunne nogensomhelst andet end at slæbe sig ud i køkkenet efter the. Og tilbage i sofaen. Og sove. Øv.

Nå, brok til side. Foråret er heldigvis kun lige begyndt, så jeg må indhente det forsømte, når jeg er frisk igen. I weekenden, inden al jammerligheden begyndte, fik jeg afsluttet et projekt (hurraaa!), som havde ventet på sig. Jeg har længe manglet en reol eller hylde bag mit skrivebord til opbevaring af blyanter og notesbøger og den slags. Gerne lidt dekorativ og praktisk på samme tid. Og under et besøg hos mine forældre for et stykke tid siden, faldt jeg tilfældigt over en helt fantastisk ting, som kom med hjem i bagagerummet.

Mine forældre bor på Marienlund, en dejlig gård, som jeg er opvokset på og som min far drev som landbrug, da jeg var barn. Nu er staldene mere eller mindre tomme for dyr, men bestemt ikke tomme for skrammel og skatte.

Min far er samler, og mangler man en dims, et møbel eller noget, man ikke ved hvad er, kan det godt betale sig at gå en tur rundt i staldene og kigge sig grundigt for. På loftet af “hønsehuset”, gårdens gamle stald, fandt jeg en møgbeskidt og støvet tørveform fra gamle dage. Og jeg så med det samme, hvad den kunne bruges til.

Det krævede en ordentlig omgang med sæbevand og børste, og så blev den gamle tørveform hængt op bag mit skrivebord. Og jeg er godt tilfreds med resultatet: en gammel, glemt tørveform forvandlet til praktisk og dekorativ, rustik reol med plads til blyanter, notesbøger, æsker og pynteting. Når skidt kommer til ære på bedste vis 🙂

 

marieblog,

Min tørve-reol som jeg allerede er meget glad for 🙂

 

 

marieblog

Her er min lille arbejdsplads til tegnerier og sy-projekter.

 

tulipan

Små tulipaner kigger frem derude i foråret. Jeg satte løgene forrige efterår, dengang jeg gik rundt med kæmpe gravid-mave på.

solskin

Den længe savnede forårssol strømmer ind i stuen.

 

 

primrose, primula

En lysegul primula 🙂

 

aften

Smuk, smuk forårsaften.

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *