Maj har altid været min yndlingsmåned. Det er i maj, at bøgen springer ud, foråret tager rigtigt fat og i begyndelsen af maj har jeg fødselsdag.

I år fejrede jeg det ved at invitere nogle skønne veninder til damefrokost. Uden mænd og børn. Det blev en superhyggelig dag med snak og grin, gåtur og dejlig mad ikke at forglemme.

Dagen efter kom min familie til kaffe, hjemmebagte boller og kage. Jeg havde bagt to styk af verdens bedste ostekage i anledningen, som blev serveret begge dage. Grunden til at netop denne kage er verdens bedste skyldes flere ting:

Den er let at bage, den smager umanérligt godt, og man kan lave den et par dage i forvejen – det bliver den kun bedre af! Her har du opskriften – jeg kommer gerne på besøg og spiser med 🙂

ostekage

Verdens bedste, bagte ostekage pyntet med hindbær, hornvioler og sødskærm 🙂 Mums!

Verdens bedste bagte ostekage

(en kage er ca. 12 portioner)

Det skal du bruge:

en springform med en diameter på 26-28 cm

Til kiksebunden:

200 gram digestive kiks

75 gram nødder

evt. 25 gram mørk chokolade (hvis man har)

3-4 spsk blødt smør

Ostekageblanding:

3 æg

250 gram sukker

korn fra en vaniljestang

400 gram fed flødeost naturel f.eks. Philadelphia

1 dl fløde

500 gram cremefraiche min .18%

3 spsk mel

kakaopulver

Pynt:

1/2 dl fløde

250 gram hvid chokolade

evt. friske bær, skovsyre, spiselige blomster eller chokoladeflager.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 175 grader med over- og undervarme. (Varmluft anbefales ikke.)

Kiksebund:

Knus kiksene, hak nødder og evt. mørk chokolade og bland det med smør. Pres blandingen sammen i bunden af springformen.

Ostekageblandingen:

Pisk æg med sukker og vaniljekorn i mindst 10 minutter, eller til sukkeret ikke knaser længere, og blandingen er luftig og har en cremet konsistens. Tilsæt flødeost, fløde, cremefraiche og til sidst mel. Pisk til der ingen klumper er.

Hæld halvdelen af blandingen over kiksebunden i springeformen. Dernæst tilsættes kakao til resten af blandingen. Man må smage sig frem til, hvor meget kakao der skal i. Hæld kakaoblandingen over den lyse ostemasse, så der opstår marmor-effekt. Rør evt. forsigtigt så massen bliver marmoreret.

Nu skal kagen bages i cirka 40 minutter. Den skal ikke nødvendigvis være helt fast, men må godt “blævre” en smule.

Herefter stilles den på køl, hvor den nemt kan stå i et par dage.

Inden servering:

Samme dag, som kagen skal serveres (eller senest 1 time før servering), pyntes den med hvid chokoladecreme, der stivner let, når kagen kommer på køl.

Tag først kanten af springformen.

Varm dernæst fløden op og tilsæt hvid chokolade. Dette gøres bedst i et vandbad!

Rør blandingen sammen, og når chokoladen er helt smeltet, hældes cremen over den kolde ostekage. Fordel cremen og sæt kagen på køl igen, så cremen stivner lidt.

Umiddelbart før servering kan kagen pyntes med bær, spiselige blomster, skovsyre eller chokoladeflager, alt efter hvad man bedst kan lide 🙂 Nu er der kun tilbage at nyde denne superlækre kage!

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on: