Kalenderen siger september, og september er sensommer. Bloggen har holdt en lang sommerferie. Men nu  hvor dagene er blevet mærkbart kortere og aftnerne mørkere, er det er vist på tide at få gang i skriveriet igen.

Sommeren er officielt forbi, og det er bloggens lange sommerferie hermed også. Vi er gået ind i den første efterårsmåned, selvom jeg nødigt vil indrømme det. Egentlig kan jeg godt lide efteråret, men i år føles det som om, vi er blevet snydt for en måneds sommer. Det har været en temmelig middelmådig sommer uden særlig meget varme. Da vi nåede til sommerferien, så det ellers meget lovende ud, for den begyndte med en lille uges hedebølge. Som dog brat blev erstattet af køligt, blæsende efterårssommervejr i juli med meget få dage med egentlig sommervarme.

Varmen kom naturligvis tilbage den dag, jeg begyndte på arbejde igen, og august har været lun og tør. Det betød, at der endeligt kom gang i væksten i køkkenhaven, som lige nu bugner af kartofler, ærter, courgetter i hobetal, løg, bønner, kål, græskar, rødbeder, gulerødder, persille, dild og blomster: morgenfruer, valmuer, hør, torskemund, stolte kavalerer, frøkenhat og georginer i massevis. Alting i køkkenhaven er en måned senere på den end sædvanligvis, men pyt med det, så længe der er gang i grokraften derude.

Vejrguderne har valgt at markere overgangen mellem sommer og efterår med rigelige mængder regn, som plasker ned fra vores overfyldte tagrender og samler sig i gigantiske pytter i gårdspladsen. Men metrologerne lover Indian sommer lige om lidt, og jeg håber! Imens jeg venter på at regnen driver over, vil jeg skrive et par indlæg om, hvad sommeren har budt på her på gården, som vil blive postet i løbet af de næste dage.

God fornøjelse med læsningen 🙂

 

fingerbøl, digitalis, sommer

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on: