16. december

 

december

 

Man kan være så heldig at have fri en dag i løbet af december. Og hvis man er ekstra heldig, så er det netop denne dag, at solen vælger at kigge frem og kaste et særligt lys over alt det grå og brune og visne og våde derude. Ellers er december jo oftest begravet i mørke; det er mørkt, når man tager på arbejde og mørkt, når man kommer hjem igen. Derfor er det helt særligt, når december stråler med en smuk solskinsdag, der gryr i de mest utrolige farver – fra blågrønt til lilla og over i stærke røde og lyserøde farver på en gennemsigtigblå himmel.

Jeg var heldig at have fri på sådan en stille dag i december.

Sådan en dag må ikke bruges på huslige sysler som tøjvask og rengøring, det vil være blasfemi. Den må heller ikke bruges foran computer eller tv-skærme eller febrilske juleindkøb. Man må udenfor. Gå en stille tur, hvor man begærligt suger til sig af decembersolens stråler, på at trække vejret dybt og indånde den særlige vinterduft af våde blade, stillestående vand , hengemthed og vinterhi.

Jeg gik en tur udover stubmarkerne forbi et par småsøer, og undervejs kiggede jeg på dyrespor i den våde jord, på blikstille vand, agerhøns og ravne på himlen. Lyttede til stilhed, den fjerne summen af biler, fugleskrig og puslen i sivene.

Jeg ønsker mig flere stille dage i december.

 

rævespor

Rådyrspor i mudderet

 

rævespor

Rævespor

 

dis

Lyserød dis

 

eftermiddag

Eftermidagssol i december

 

sol

Lavtstående sol

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *