December er i allerhøjeste grad sæson for hjemmebag, og her skal man ikke springe over hvor gærdet er lavest og købe masseproducerede, færdigbagte julekager, for så snyder man kun sig selv.

Hjemmebagte småkager smager ganske anderledes og meget bedre end de købte, det er hyggeligt at lave, og det skal der bare være tid til i julen!

Bag dagens kalenderlåge gemmer der sig en superlækker opskrift på hjemmebagte æbleskiver, som smager ubeskriveligt meget bedre end de frosne fra køledisken. Så frem med æbleskivepanden – det er nemt, hyggeligt og ikke mindst lækkert! Og har du ikke en æbleskivepande, så smut en tur ned i den lokale genbrugsbutik, hvor de findes i stakkevis eller spørg din bedstemor, om du må låne hendes den gamle af støbejern fra dengang før verden gik af lave.

 2. december

æbleskiver

 

Denne opskrift på æbleskiver har jeg lånt fra Camilla Plums julebibel, “JUL”, som er en festlig kavalkade af alskens fantastiske julekokkerier, krydret med den bombastiske kogekones egne kommentarer og holdninger til jul og julerier.

Æbleskiverne er lette og lækre og ikke så søde, men det gør jo intet, hvis man spiser dem med sukker, flormelis eller syltetøj.

Opskrift på Camilla Plums Æbleskiver

Cirka 25 styk

Du skal bruge:

2,5 dl mælk

15 gram gær

3 æggeblommer

1 spsk sukker

200 gram mel

en tsk stødt kardemomme

revet skal af 1 citron

65 gram smeltet smør

3 piskede æggehvider

1 æble skåret i bittesmå tern

smør til bagning

 

Sådan gør du:

Lun mælken til lillefingervarmt og oplæs gæren heri. Pisk æggeblommer med sukker, til sukkeret er oplæst og ikke “knaser” længere. Pisk mælk og mel i og rør det smeltede smør og kardemomme i. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i og dejen stilles til hævning et lunt sted i 30 minutter. Dejen er klar, når der er tydeligt bobler i.

Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør i hvert hul. Når smørret er bruset af, kommes en skefuld dej i hvert hul – hullet skal være akkurat fyldt med dej og må helst ikke flyde over. Kom en lille teskefuld æblestykker i hver æbleskive, og vend æbleskiverne med en gaffel, når undersiden er bagt. Bag æbleskiverne godt igennem og drej dem evt. undervejs, så de bliver fine og runde.

Server med sukker, flormelis eller hjemmelavet solbærmarmelade – mums!

æbleskiver

æbleskiver

æbleskiver

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

One thought on “Hjemmebagte æbleskiver

  • 2. december 2015 at 7:15
    Permalink

    Åh jeg elsker æbleskiver, så er det jul. Jeg skal lige have en eksamen overstået i morgen og så skal jeg dælme lave æbleskiver. Sidste år prøvede jeg også med stykker af chokolade inde i æbleskiverne, ret lækkert også 😉

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *