14. december

 

julegaver

 

Jeg har altid haft en svaghed for Waldorfsalat, helt fra barnsben. Vi fik det gerne som tilbehør, når vi var til middag hos familien, og det var ikke noget, man spiste så tit. Det var dengang før de stenfri druer, så Waldorfsalat var en noget mere omstændelig affære dengang. Man måtte halvere druerne og fjerne stenene, og den slags kræver både tid og tålmodighed, og det har nærmest ingen i dag. Den slags hører gamle dage til.

Nu kan man få billige stenfri druer i alle supermarkeder på alle tider af året. Og i al kerneløsheden glemmer man næsten, at druer med sten smager bedst. De stenfri har en sær fasthed hele vejen igennem, ikke ligesom ægte druer, der er sprøde udenpå og saftige og bløde indeni. Det er jo en smagssag.

Waldorfsalat har både sødme, friskhed og fedme og lidt bitterhed i valnødderne. Jeg har, som undskyldning for at spise Waldorfsalat i hverdagene, videreudviklet lidt på den klassiske Waldorfsalat, og det er blevet til denne sprøde, lækre hvidkålssalat, som kan bruges som tilbehør til kylling, and eller gås, steg, skinke, medister og nærmest alt andet. Salaten er fyldt med masser af frisk hvidkål, og efter min mening er den super sund og nærende 🙂

Maries hvidkålssalat a la Waldorf

6 personer

 

Du skal bruge:

1/2 øko hvidkålshoved eller spidskål

300 gram creme fraiche 18 %

1/2 dl sukker

3 stilke bladselleri

2 æbler

1/2 bakke vindruer

valnødder

evt. 1 dl grønne rosiner eller lidt tørrede tranebær

salt og peber

Evt. lidt friske spinatblade eller finsnittet grønkål som pynt for farvens skyld

Sådan gør du:

Rør cremefraiche og sukker sammen i en stor skål. Skær bladselleri og æbler i små stykker og kom det i skålen. Skær druer i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er) og rør dem sammen med bladselleri, æbler og cremefraiche. Bland også rosiner/tranebær i, hvis du vil have lidt ekstra sødme. Snit hvidkål/spidskål fint og bland det i skålen evt. med lidt spinat/grønkål.

Smag til med salt og peber og drys rundhåndet med valnødder.

Nu er din hvidkåls-Waldorfsalat færdig, og kan serveres med det samme. Den holder sig frisk og god i flere dage i køleskabet, så lav endelig en stor portion!

 

waldorf

 

waldorf

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *