Så er den her endelig; december måned med alt hvad den indebærer af kagebagning, hygge, gavefremstilling, forventninger og præstationsræs. Sidste år lavede jeg en lille julekalender her på bloggen, og det har jeg også forsøgt på i år.

Bag den første låge gemmer sig julehjælp til at skrue tempoet ned i december og få mest mulig hygge ud af julemåneden.

1. december

december

20 forslag til at skrue tempoet ned og nyde december!

1. Gå en stille aftentur og nyd lysene i dit nabolag. Hvis du bor på landet med langt til lyskæder, så nyd stjernerne (de er deroppe endnu).

2. Lav en stor kop varm kakao med flødeskum og skumfiduser. Drys med kanel og nyd den med god samvittighed.

3. Der er sikkert ikke sne udenfor, men du kan selv skabe snevejrsstemningen indendørs. Klip en masse snekrystaller i papir og hæng dem i et vindue eller under en lampe – det ser smukt og snevejrsagtigt ud.

4. Sluk for tv’et. Nyd stilheden, spil et spil eller tal sammen. Er i blevet uvante med at tale sammen, så lav en æske med samtaleemner og træk lod. Bor du alene, så tal med din kat eller en potteplante. Eller ring til en ven 🙂

5. Læs historier højt. Alle holder af en god historie. En af mine absolutte julefavoritter er “Legenden om juleroserne” af Selma Lagerlöf. Til det yngre publikum kan jeg anbefale kalenderbogen “Historien om julemanden” af Bent Haller eller “Nissernes hemmelige bog” af Wil  Huygen.

6. Hyg dig med at pakke julegaver fint ind (eller lær dine børn hvordan man gør). Brug snore, bånd, gran og kogler og hvad du ellers kan finde på. Der er masser af inspiration at hente på nettet.

7. Kig i gamle fotoalbums (evt. mens du drikker den varme kakao fra 1. punkt). Det er noget af det hyggeligste i verden, og en dejlig måde at mindes gode oplevelser og de mennesker, der er og var en del af dit liv.

8. Tegn og farvelæg sammen. Der findes malebøger til både voksne og børn.

9. Brug en eftermiddag på at lave hjemmelavet konfekt eller bag dine yndlingsjulekager. Duften af julekager og fyldte kagedåser giver en dejlig juleveltilfredshed.

10. Gå en tur i det fri og saml grene, kogler og mos. Gå hjem og bind en krans til at hænge på døren. Vær ligeglad om den er skæv eller ikke ligner noget fra Bo Bedre. Eller lav en juledekoration, der kan pynte i vindueskarmen.

11. Klip julepynt, flet stjerner eller julehjerter. Godt, gammeldaws hyggeligt!

12. Der er noget over den knitrende ild, der bringer en urgammel, oprindelig ro og tryghedsfølelse frem i os. Fyr op i brændeovnen, tænd et stearinlys eller gå all in og lav bål i haven, sid derude i frostvejret pakket ind i tæpper og drik gloende varm gløgg eller kakao. Se dét er hygge!

13. Se en god film. En som du kender, og som du ved ender lykkeligt.

14. Skriv julekort til familie og venner. Det er old-fashioned og lidt mormor-agtigt, men hvor er det fantastisk at modtage et ægte, håndskrevet julekort! Brug tid på at skrive noget personligt og reflekter over året, der snart er forbi. Køb frimærker og send med posten.

15. Fortæl dine børn om dine yndlingsjuleminder.

16. Sluk alt elektrisk lys i huset, tænd stearinlys og sæt dit yndlings (jule)musik på.

17. Hvis vejret er til det, så lav en islygte og stil den udendørs et sted, hvor du kan se den inde fra huset. Hvis det ikke er frostvejr, så tænd små lanterne og hæng dem i træerne udenfor.

18. Lav hjemmelavet vildfuglefoder, stil et foderbræt op og nyd at betragte småfuglene.

19. Lav hjemmelavede, personlige til-og-fra-kort. Klip dem i karton, tegn eller lim glansbilleder på. Hvis du er meget overskudsagtig kan du digte et lille vers til gavens modtager.

20. Forbered en dejligt middag med tændte stearinlys f.eks. til vintersolhverv, når året vender. Fra denne dag bliver dagene længere og det går langsomt mod forår.

 

lys

masseovn

morgen

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *