Så blev det endelig 1. marts, og nu er vi officielt trådt ind i årets første forårsmåned. Bloggen har ligget hen i vinterdvale. Og det er ikke fordi, der ikke har været noget at blogge om. Men det er det, der er så dejligt ved vintertid: man kan bruge mørketiden til at gå i dvale og mærke efter. Og mine vinteraftener er gået med strikketøj og ild i masseovnen, dampende the og uldtæppet om benene.

Mit behov for at skrive har simpelthen været på pause. Nu kan jeg mærke at det kribler i fingrene igen; efter at skrive, tegne, så og plante. Naturen er begyndt at vågne derude. Vintergækker og krokus kigger op mellem visne blade og tørre græsstrå derude, fuglene er så småt begyndt at synge, og lyset er ved at komme igen.

I skrivende stund blæser det godt nok iskoldt udenfor, og der ligger et tyndt lag sne på pigstenene i gårdspladsen. Men det er ikke til at tage fejl af. Foråret er på vej.  Og med foråret venter en lang række dejlige sysler på vores gård: haven skal have en kærlig omgang, stauder skal deles og flyttes og buske beskæres. Køkkenhaven skal have kompost, frø skal forspires og plantes ud. Bærbuskene skal måske have en ny og bedre plads i solen. Og så bliver der forhåbentligt i år, at vi endelig og langt om længe skal have høns. Hønsegården er næsten parat, og det bliver skønt at kunne hente egne æg!

Men Kong Vinter skal lige slippe sit tag derude og indtil da, vil jeg kravle under tæppet og finde strikketøjet frem, mens jeg glæder mig! Til forår, blomster, høns og alt det andet.

snevejr

Vinteren har budt på en del snevejr, og den gamle Ferguson fra Nordjylland, som ikke vil starte, måtte finde sig i at stå udenfor i sneen.

 

Rosenkål i sneen.

Rosenkål og kattepoter i sneen.

 

Når vinden blæser udenfor, kan det mærkes i vores gamle, uisolerede hus. Her er Asger i typisk vinterklædning: varm trøje, strikkede sokker og hjemmesko.

Når vinden blæser udenfor, kan det mærkes i vores gamle, uisolerede hus. Her er Asger i typisk vinterklædning: varm trøje, halsedisse og hjemmesko.

 

Det første sikre forårstegn: vintergækkerne!

Det første sikre forårstegn: vintergækkerne!

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *