Nu er det blevet tid til et blogindlæg, hvor jeg vil fortælle lidt om vores bryllup og bryllupsforberedelserne op til vores store dag. Dette indlæg har været lidt længe undervejs, fordi min kære, gamle, bærbare Toshiba er ved at give op efter mange trofaste år. Lige pt kan den kun holde strøm i cirka 30 minutter, og den går ud, når man sætter strømstikket i. Så der er vist ingen vej udenom; jeg bliver nødt til at se mig om efter en ny computer.

Tilbage til brylluppet og alle forberedelserne forinden. Vi blev gift den 22. juli hjemme i vores egen have og festen blev holdt i telt i vores gårdsplads. Der lå mange overvejelser forud for beslutningen om at holde vielse og fest herhjemme hos os selv.

Til at begynde med lå det nemlig slet ikke i kortene. Vi havde en idé om at holde en utraditionel bryllupsfest for venner og nærmeste familie, som skulle spænde over en hel weekend, så der var plads og tid til hygge og samvær. Vi ledte derfor efter steder som kunne lejes, hvor der både var plads til fest og overnattende gæster, og på et tidspunkt faldt vi over et sted på Tåsinge, “Danninghus”, der kunne være ideelt til et uformelt bryllup i flotte naturomgivelser ved skov og strand.

I lang tid var vi ret hooked på Danninghus, men vi endte med at droppe idéen igen, da der var meget langt at køre for den del af familien, der kom helt fra Nordjylland. Vi blev enige om, at det kunne blive rigtig godt med en bryllupsfest her på gården. Vi ville gerne have et afslappet og uformelt bryllup med plads til børn, leg, snak og hygge. Økonomien spillede naturligvis også en rolle og ved at holde festen hjemme, kunne vi lave mange af forberedelserne selv og derved holde et nogenlunde fornuftigt budget.

Bryllupsinvitationerne lavede jeg selv, og det tog ret lang tid. Der er tonsvis af idéer til flotte invitationer på Pinterest, fine skrifttyper, skabeloner og cliparts som man kan downloade gratis. Det er et stort arbejde at klippe-klistre 50 invitationer, men det er også besværet værd. En fin invitation, som der er gjort noget ud af, signalerer også noget om den fest, der skal afholdes. Så jeg tror, at gæsterne også gør lidt ekstra ud af det hele, når invitationen er gennemført.

bryllupsinvitationer

Sådan så de færdige invitationer ud.

 

bryllupsinvitationer

Der var forskellige kort i invitationerne bl.a. ønskeliste og praktiske oplysninger

 

bryllupsinvitationer

Næsten klar til at blive sendt med posten 🙂

Vi har været meget bevidste om ikke at gå “bryllupsamok” og holde det hele på et jordnært niveau, så vi undgik næsten at blive stressede, selvom vi havde nok at se til i dagene op til festen. Vi havde lejet et telt med borde, stole, duge og servietter, bestik og service. Her måtte indgås kompromisser, da det var umuligt at finde et teltudlejningsfirma, der lejede telte ud med trægulv og træstole. Så det blev plastikgulv og cafestole i plastik. Og mig som ikke kan fordrage plastikmøbler! Men det betød jo intet, når det kom til stykket.

bryllup telt

Teltet blev stillet op på ingen tid!

Festtelt og borddækning

Min svigermor og jeg dækkede bordene dagen før festen med hvide duge og servietter, der blev foldet temmeligt skødesløst for at understrege det afslappede, rustikke look. Bordkortene var meget enkle; klippet i form som manilamærker i kartonrester fra invitationsfremstillingen og pyntet med en hessiansnor og buksbomkviste.

bordkort

Så enkelt kan det gøres.

Min bedste veninde og jeg havde været på tur i min fars gamle bil dagen forinden, og plukket spandevis af vilde blomster fra grøftekanterne i omegnen: klokkeblomster, rejnfan, katost, kornblomster og mange andre, som blev arrangeret til store buketter i gamle henkogningsglas, som jeg havde fundet i et skab i kælderen. Vi stillede hvide bloklys i forskellige størrelser i lågene fra henkogningsglassene og fyrfadslys i Michaels gamle, franske metalforme til kager.

borddækning bryllup

borddækning bryllup

 

bryllup

Asger og kusine Nana havde det vældig sjovt med at løbe rundt mellem bordene i teltet

I haven blev der opstillet havemøbler og to rækker bænke, som gæsterne kunne sidde på under vielsen. Langs med bænkene stillede vi træstubbe med glas med vilde blomsterbuketter. Michael havde fabrikeret et smuk, rustik portal som baggrund for vielsen. På engelsk hedder det vist et “backdrop”. Den blev også pyntet med blomster. Vi havde et ekstra telt i haven, hvor frokostbuffeten og senere bryllupskagen blev serveret.

havebryllup

Her ses de smukke buketter med vilde blomster, der stod på træstubbene i haven. I baggrunden ses Michaels fine bryllupsportal.

Æresport

Der foregik en slags parallel festlighed dagen før brylluppet, for det meste af min familie var samlet hos mine forældre for at binde æresport; en herlig, gammel tradition som jeg virkelig holder af! De kom med æresporten om aftenen, og den var meget smuk – et dobbelt æresport til hoveddøren, og de havde endda bundet en æresport til vognporten også. Jeg blev formanet mange gange om, at jeg under ingen omstændigheder måtte gå igennem æresporten, før jeg var blevet gift, så jeg måtte pænt bruge bagdøren resten af aftenen og om morgenen. Det er meget sjovt at holde nogle af de gamle traditioner i hævd, og skikken med æresportene giver en helt særlig stemning!

æresport, bryllup

Min storebror i færd med at fastgøre rammen til æresporten.

æresport

æresport, bryllup

Æresporten tager form

bryllup

Så skal den pyntes med blomster

 

æresport

Sådan så den færdige æresport ud – smuk!

 

æresport

æresport

Og æresporten i vores vognport – smuk og enkel 🙂

 

I næste blogindlæg vil jeg fortælle lidt om selve dagen – så glæd jer til lidt flere billeder og bryllupssnak 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *