Hvis man skulle dømme udfra kalenderen, så burde foråret for længst have gjort sit indtog. Her midt i marts plejer solen at have genvundet magten, dagene er blevet længere og lysere, og under normale omstændigheder ville mine vindueskarme være fyldt med såbakker med forspirede, lysegrønne afgrøder til køkkenhaven.

I mangel af drivhus foregår den årlige forspiring af kålplanter og sarte og langsomtvoksende afgrøder nemlig i vindueskarmene her i stuen, hvor der er lunt og masser af lys. Men indtil videre er mine vindueskarme fyldt med de sædvanlige potteplanter og hyggenips, for jeg er slet ikke begyndt på forspiringen endnu.  Selvom det egentligt burde være på høje tid.

For oprigtig talt så er det lidt svært at komme i forårsstemning i år.

I skrivende stund raser der en vanvittig iskold, sibirisk storm udenfor. Ja, jeg overdriver ikke engang. Indimellem er stomen hvid af sne derude, og vinden kaster og hvirvler efterårsblade og snefnug rundt i luften med rivende fart.

Asger leger, at det er en isdrage, der spyr isnende vinde over os, og han insisterede på at have sit ninjago-spyd med sig ud. Jorden er stenhård, bundfrossen. Det er dyrenes vand også. Vi må rende og fylde varmt vand på i tide og utide – det fryser ligeså hurtigt til igen.  Gæssene er optimistiske og er begyndt æglægningen. Hvorvidt æggene kan klare kulden er uvist. Jeg satser på at gæssene har styr på det. Andre forårstegn må man lede længe efter. Hist og her står en forfrossen klynge vintergækker eller et par blåfrosne krokus. Ramsløgene holder sig klogeligt under mulde. Det er komplet umuligt at gå tur med barnevognen – jeg forsøgte i går og var ved at blæse afsted ud over markerne.

Isdrage eller ej. Nu har jeg snart fået nok af vinter! I næste uge begynder jeg at forspire!

vinter

Råkoldt russer-vejr midt i marts.

 

ninjago

Asger kæmper mod isdragen med sit Ninjago-spyd!

 

vinter

Bundfrossen regnvandstønde.

 

gæs

Gæssene er optimistiske på trods af kulden, og sover ude på marken i den isnende blæst, selvom de har et ganske fint hus til samme formål.

 

vintergækker

Vintergækkerne har givet op.

 

vejr

Træ må der til, og det bæres ind i en udmærket Ikea-pose. Michael ejer en rigtig russer-hue af pels, som må betragtes som den eneste passende hovedbeklædning i sådan et vejr!

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *