Projekter har jeg rigtig mange af. Der er gerne gang i flere på een gang, og det er skønt, meget kreativt og vildt uoverskueligt. Jeg bliver bombarderet med idéer konstant. Hvis jeg går en tur, eller lige før jeg skal sove. Når jeg vågner om natten, når jeg er i bad eller hvilken som helst anden situation; idéerne står i kø, og jeg får langt flere, end jeg kan nå at føre ud i livet, om så jeg levede i 150 år. Jeg skriver dem ned ind imellem. Nogle af dem bliver også ført ud i livet. Og endda bliver nogle af dem færdige. Og det er sket i dag!
IMG_1980.JPG
Jeg er langt om længe blevet færdig med et strikkeprojekt, som jeg begyndte på sidste efterår: et hønsestrikket barnevognstæppe til Asger. Da jeg gik i gang, skulle jeg lige lære at strikke mønsterstrik med farveskift, noget jeg ikke har gjort ret meget i før. Jeg er nogenlunde god til at strikke, så jeg kom ret hurtigt efter det. I bedste hønsestrikkestil brugte jeg ikke noget mønster, men tegnede figurerne på ternet papir efterhånden, og strikkede vilkårlige striber og mønstre ind imellem. Midt i det hele kom Asger så til verden tre uger før termin, så lige pludseligt havde jeg travlt med alt muligt andet end at strikke. Jeg skulle nemlig også lige sy et legetæppe og en pusletaske og en mængde andre projekter, som jeg havde troet, jeg kunne nå at lave i min barsel inden terminen.

Heldigvis havde Asgers farmor strikket et dejligt tæppe, “Farmortæppet”, som blev brugt flittigt, når Asger sov i sin lift eller i slyngevuggen. Og så blev det forår. Jeg strikkede lidt på tæppet on and off, og  blev færdig med det, syede,  klippede op og monterede det med en bagside af blød, mørkegrøn flannel. Tæppet er strikket i lækker alpacagarn fra Drops på rundpind, for det er nemmest, når man strikker mønsterstrik. Det var et stort arbejde, men jeg er rigtig glad for resultatet. Og tæppet er stort nok til, at Asger kan  putte sig i det i hvert fald i de næste par vintre.
IMG_1981.JPG

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                     

One thought on “Projekter, projekter..!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *