google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

De sidste dage har været travlt optaget af julemarked på Haughus i Jelling, der løb af stablen i går og i dag. Der var en del forberedelser at gøre inden markedet. For at sige det mildt. Michael rodede, osede og dampede i køkkenet hver aften hele ugen igennem, hvor der blev kogt kød til rillette, stegt flæskesvær, kogt rødkål og syltet rødbeder i lange baner. Og jeg bagte brunkager hele torsdag eftermiddag. Efter den hemmelige, nordjyske opskrift, som Michael havde lusket fra sin moster Kirsten fra Snevre.

IMG_2364.JPG

Moster Kirstens hemmelige brunkager. (Som i øvrigt blev helt og aldeles udsolgt!)

Fredag sidst på eftermiddagen stillede vi boden op udenfor den gamle stald på Haughus Gods. De andre deltagere havde deres stande indenfor i varmen i kostalden, det store, hvide, herskabelige hovedhus og i kræmmerhallen. Men Michael insisterede på, at hans bod skulle være ude i kulden placeret ved siden af juletræssælgerne. Boden var i øvrigt et gammelt vikingetelt, som jeg og nogle veninder købte af en bronzesmed for mere end 10 år siden, dengang vi klædte os ud som bronzealderfolk og vikinger hver sommer.

IMG_2378.JPG

Vikingetelt i forklædning som julebod.

Teltet er vidt og bredt berejst, og det skulle vise sig at egne sig fint til julebod. Det kom faktisk til at se rigtig hyggeligt ud. Pyntet med gran og julebukke, lanterner og alle de lækre varer. Fredag aften tilbragte Michael og jeg i stearinlysenes skær på at klippe ud og lime etiketter på glas, klippe små stofcirkler og binde sløjfer med snor. En stor skål slik blev fortæret imens og flere liter cola blev skyllet ned samtidig med – det kan man da kalde fredagshygge.

IMG_2368.JPG

Resultatet blev godt, og Michael havde et forrygende marked med masser af salg, uddeling af smagsprøver og snak med interesserede. Det viste sig endda, at det trods alt var smart,  at han havde valgt at stå udenfor i kulden med sin bod. For de andre bygninger var helt overfyldte med mennesker, stande og juletingeltangel, så det var helt rart at komme udenfor og få lidt luft, ørenlyd og albuerum.

Med markedet vel overstået skal det nu blive rart med lidt ro på. For december venter lige om hjørnet, og det er min sidste måned på barsel. Så julemåneden skal nydes i fulde drag sammen med min lille familie her på vores hyggelige gård.

IMG_2396.JPG

Michael i sin jule-delikatesse-bod 🙂

Share
Tagged on:                     

One thought on “Julemarked og snart december

 • 7. juli 2015 at 12:29
  Permalink

  Hej Maria.
  Jeg sad og gogglede Haughus Gods, og så dit opslag ;-). Jeg er en del af Haughus Gods. Jeg kan se i havde et godt salg sidste år, så skal i være med igen i år;-)) Vi holder 3 julemarkeder i år. 14-15 & 21-22 & 28-29 Nov. Vi holder også kreativ messe den 01-02 August og livsstils messe den 05-06 Sep.

  Så hvis i har lyst til at deltage i nogen af vores events, så ring 60672037.

  God dag

  Dennis

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *