Jeg er gået gang med et nyt strikketøj, for Asgers skal have et par lune, strikkede bukser nu, hvor vejret bliver koldere. Jeg har en del garnrester fra barnevognstæppet og flere andre strikkeprojekter, der kan bruges. Så nu er jeg begyndt på et par stribede restebukser, som jeg strikker med to tråde, en tråd uld og en tråd alpaca fra barnevognstæppet.

 

Restebukser

Det ene bukseben i Asgers restebukser. All you knit is love <3

Opskriften hedder bukser i glatstrik og er fra bogen Babystrik 0-18 mdr af Susie Haumann, en lækker bog med gode og rimelig nemme opskrifter både til begynderen og den lidt øvede strikker. Jeg har tidligere strikket Fredriks vest fra samme bog, en nem og sød retstrikket vest, som man uden problemer kan strikke på, mens man ser tv. Og så kan man jo apropos se Den store Strikkedyst imens 😉

Jeg synes, det er fedt, at det er blevet in at strikke og hækle. For nogle år siden var det fuldstændig mormor at sidde med et håndarbejde for eksempel i toget. Nu ser man tit unge (og ældre) kvinder med garn og pinde. Ja, der er endda mænd, der strikker, har jeg hørt. Også heteroseksuelle. Og lige præcis strikketøj kan det godt betale sig at bruge tid på, for en god kvalitetsstrik  i en butik koster meget mere end garnets pris. Så medmindre man tæller timer, så kan en hjemmestrikket uldtrøje godt tjene sig selv hjem. Og der er ikke noget bedre og varmere at klæde børn og babyer i end blød og vamset strik.

 

Asgers vest

Hjemmestrikket vest strikket ud fra opskriften i Babystrik 0-18 mdr.

 

Det er en god ting at kunne kreere noget med sine hænder. Jeg var til fødselsdag i fredags hos en god veninde og tidligere kollega, som havde inviteret en portion veninder i alderen tredive til halvfjerds år. Uden mænd og børn. Nogen kendte hinanden i forvejen, andre ikke, men jeg tror fællesnævneren var, at vi alle var kreative på en eller anden måde. Det kom til udtryk i gaverne til fødselaren, som var en blanding af nyindkøbt, hjemmegjort og genbrugsfund.

Det var fine, personlige gaver, og det var en hyggelig og anderledes aften. For det er alligevel ikke så tit at kvinder med så stort et aldersspænd mødes. Der blev snakket om alt muligt: kunst og musik, små børn og store børn, stofbleer, moderkager, folkeskolereform og sygdom, drømmetydning og en masse andet. Og imens vi drak kaffe og te og spiste lækkerier, tog en af damerne sit strikketøj frem og gav sig til at nørkle. Strikketøj og snakketøj kan nemlig sagtens fungere på samme tid.

 

IMG_2275.JPG

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                                                         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *