Så blev det Lillejuleaften, og julefreden begynder så småt at sænke sig her på Peterslyst. Juleindkøbene er klaret, ænder, flæskesteg og medister blev taget op af fryseren i formiddags, og er nu tøet op, lagt på køl og klar til tilberedning i morgen.

Asgers farmor og hendes lille hund er kommet for at fejre jul med os, og Asger synes, det er fedt, at der sker så meget. Juletræet tog vi ind i aftes, men ak og ve. Den nye juletræsfod var elendig og duede ikke, træet rokkede og stod skævt. Mage til møg-design skal man lede længe efter. Så efter en hel del asen og masen forsvandt Michael bandende og svovlende ud i decembermørket. Han vendte tilbage med en hjemmefabrikeret juletræsfod, og nu står træet rankt og smukt i stuen, og når helt op til loftet.

Vi pyntede træet i formiddags, og her sidst på eftermiddagen kørte Michael og jeg ud med julekort og julegaver. Om lidt skal jeg koge risengrød til ris a la manden. Jeg laver den i høkasse, det vil sige, at jeg giver grøden et opkog og pakker den derefter ind i dyner og tæpper, og lader den koge færdig ved eftervarmen natten over. Det er en smart metode, hvis man som jeg hader at stå og røre i en gryde i en evindelighed. Og grøden brænder aldrig på. Det eneste man skal sikre sig er, at hunde, katte og mænd ikke vælter gryden.

Jeg opdagede sent i går aftes, at linket til gårsdagens julekalenderlåge ikke virkede. Meget underligt, for jeg havde dobbelttjekket det, inden jeg publicerede indlægget. Men nu har jeg i hvert fald rettet fejlen, så det er muligt at gå ind og høre den dejlige sang, som jeg ville dele med jer.

Bag kalenderlåge gemmer der sig billeder fra dagens juletræspyntning. God fornøjelse 🙂

lillejuleaften

 

IMG_2830.JPG

Michael og Asger udvælger julepynt til træet. Jeg behøver nok ikke nævne, at vores træ ikke bliver pyntet i en afstemt farvelpalet? 🙂

IMG_2828.JPG

IMG_2832.JPG

Der pyntes i stor stil. Jeg havde egentlig troet, at Asger ville kravle hen til juletræet konstant og spise gran og nisser. Men det gør han ikke. Der sker nok for mange andre spændende ting i dag.

IMG_2833.JPG

IMG_2822.JPG

Imens vi juler, sover katten sødeligt på stolen. Ingen julestress der 🙂

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *