I sidste indlæg skrev jeg om januar og om at begynde et nyt år. Og gøre status. Det har Michael og jeg været ved.

Og vi har skrevet en liste.

Det gør vi forresten ret tit. Vi laver lister over alt muligt med små felter som må krydses af, når opgaven er udført. Vi har lavet en liste over ting, som vi gerne vil nå her på gården i 2015. Og der kom alt for mange punkter på.

Når man bor på en meget gammel og lettere forfalden gård, er der konstant noget, der går i stykker. Heldigvis er der også af og til noget, der bliver fikset. Ellers var det ikke til at holde ud. Men vi har mange punkter på vores to do-liste. Sikkert også for mange, hvis man skal være realistisk i forhold til tid og pengepung.

Vi har boet på gården i cirka halvandet år nu, og jeg synes, vi har nået en hel del alt taget i betragtning. Selvom der stadigvæk er rigeligt at lave både ude og inde. Nogle gange falder fokus mere på det, man ikke når, end det man rent faktisk når. Og for at visualisere at vi egentlig har nået en masse vil jeg lave en liste over, hvad vi har nået i det forgangne år.

Her er listen over det vi har udrettet i 2014:

*Vi er blevet forældre! Ret stor bedrift, hvis jeg selv skal sige det 🙂

*Michael har færdiggjort køkkenet med kogeø og nyt gaskomfur

*Vi har fik ænder og grise på gården (ænderne er nu henholdsvis i fryseren, kørt ned og spist af ræven).

*Masseovn nummer 2 er bygget i køkkenet!

*Den udslidte, flækkede Morsø brændeovn blev pillet ned og skiftet ud med en ny konvektionsbrændeovn i stuen som supplement til masseovnen.

*Et gammelt duehus fra mit barndomshjem blev delt i stykker og flyttet her til gården, lappet sammen igen, og skal fungere som hønsehus, når vi forhåbentlig snart skal have høns.

*Vi fik etableret køkkenhave og havde en rimelig høst i forhold til vores (manglende) indsats med hensyn til vanding, gødskning og lugning.

*Vi har plantet bærbuske

*Der blev bygget en flot reolvæg i stuen

*Vi har fået fældet træer, der skyggede over stalden.

*Stormskaden fra 2013 er blev et udbedret.

*Michael har været på pølsekursus og er begyndt at lave hjemmelavede spegepølser, bacon mm.

 

Det er alligevel en del, vi har udrettet. Og når jeg tilføjer listen af det, vi nåede i sommeren og efteråret 2013, så vil jeg mene, at vi godt kan give os selv et klap på skulderen. Det er en balancegang. At have tusind gøremål og ting, der kalder og samtidigt kunne nyde livet og være i det. Det er noget, vi skal øve os på.

 

IMG_1211.JPG

Vores fine reolvæg, da den lige var færdig og næsten færdigmalet. Den har plads til alle mine bøger, og det siger ikke så lidt! 🙂

 

IMG_1920.JPG

Den udtjente Morsøbrændeovn, der stod i huset, røg ud til fordel for denne nyere model, som vi er rigtig glade for. Vi har ild i den hver dag, og nyder varmen og den hyggelige knitren.

 

IMG_2170.JPG

Michaels far i færd med at mure den nye masseovn op i køkkenet.

 

IMG_2114.JPG

Det gamle duehus fra mit barndomshjem Marienlund har fået en ny plads under de store bøgetræer på Peterslyst.

 

IMG_2927.JPG

Årets to do-liste! Det nederste punkt er det vigtigste 🙂

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *