google.com, pub-3026068693603581, DIRECT, f08c47fec0942fa0

I forlængelse af det seneste indlæg om “redebygning“, vil jeg gerne slå et slag for selv at lave ting til sin baby. At fremtrylle et hjemmesyet betræk til puslepuden eller et hjemmelavet uro til at hænge over babys seng giver nogle hyggelige, kreative timer, og så er det dejligt selv at kreere noget, som alle og enhver ikke bare lige kan købe i Babysam.

Inden Asger kom til verden, nåede jeg akkurat at sy en stak hagesmække i stofrester, som jeg alligevel havde liggende i gemmerne. (Jeg har en del stoffer liggende i gemmerne, hvis nogen skulle være i tvivl).

Jeg har en forkærlighed for blomstrede stoffer og liberty-stof, og det er gået ud over Asger. For naturligvis kan en dreng have en blomstret hagesmæk! Så længe den ikke er lyserød 🙂 Det blev til en fin, lille stak som har været flittigt brugt. Som bagside har jeg brugt tykt, grønt jerseystof, så hagesmækkerne har et ekstra lag at suge med. Og så lukkes de med tryklås – dejligt nemt.

liberty stof

syning liberty stof hagesmæk

hagesmækker, savlesmækker

Asgers fine drenge-blomstrede hagesmækker 🙂

 

Jeg syede også en pusletaske, som er vildt nem at lave og praktisk, når man er på farten med baby. Der er plads til det hele: bleer, vådservietter, vaskeklude og stofbleer, skiftetøj, sutter og hvad man ellers måtte have brug for.

pusletaske, DIY

Pusletasken er syet og quiltet i lyseblåt bomuldsstof kantet med sennepsgul bånd og med påsyede læderstropper, og kan bæres over skulderen som en almindelig taske.

pusletaske, DIY

Tasken åbnes og foldes ud. Når sidestykkerne er foldet sammen som på fotoet, kan tingene ikke falde ud af den sammenfoldede pusletaske.

pusletaske

De to sidestykker åbnes til hver sin side…

pusletaske DIY

… og vupti! Så har man en pusleplads med alt hvad man skal bruge lige ved hånden. I sidestykkerne er der syet lommer i forskellige størrelser, så de passer til bleer og vådservietter, skiftetøj osv. I midten kan man lægge en stofble, hvorpå baby placeres, og så kan der ellers blive puslet i stor stil.

pusletaske DIY

Tasken og lommerne er kantet med skråbånd, og stoffet er blomstret – ja, jeg kunne ikke nære mig 🙂 En rigtig praktisk pusletaske, som vi har haft god gavn af!

 

Share
Tagged on:                     

4 thoughts on “Hjemmelavet til baby

 • 3. april 2016 at 0:25
  Permalink

  Hej Marie
  Tak for inspirationen ,min nevø og hans kone skal have en lille dreng:-)Hun er under udannelse og de er ved at sætte Deres hus istand,så pengene er små.Jeg vil sy en pusletaske og savlesmækker ,til dem:-D,jeg har
  også stof liggende.
  En venlig tanke til dig
  fra Sussie og fra en lille fyr der skal hedde Viktor

  • 20. august 2016 at 17:42
   Permalink

   Hej Sussie 🙂
   Tak for din dejlige kommentar – håber du har fået syet nogle fine ting til lille Viktor. Det er så skønt med hjemmelavede barselsgaver! 🙂

   Mange hilsner fra Marie

 • 19. maj 2016 at 18:16
  Permalink

  Hejsa. Din pusletaske er så fin, at jeg må lave den til min niece. Hvad er målene på den. Bare sådan cirka? Venlig hilsen Heidi

  • 20. august 2016 at 17:39
   Permalink

   Hej Heidi 🙂

   Jeg beklager, at jeg ikke har svaret på din kommentar før nu. Hvis det stadig er aktuelt, er målene på pusletasken cirka 90 cm x 65 cm når tasken er foldet ud. Selve puslepladsen måler cirka 65 x 50 cm og lommekanterne måler 20 cm i bredden i begge sider.
   Håber du kan bruge svaret 🙂

   Hilsen Marie

Comments are closed.