For et par ugers tid siden trillede en trailer ind på gårdspladsen med en midlertidig kæreste til vores sortbrogede landracegriseso. Så der har været dømt grise-romantik i stalden lige siden. Ornen er en gammeldags griserace, en “1970er bacongris”, og vi håber, at der kommer en fin flok sortplettede bacongrise ud af bekendtskabet.

Det var ikke ligefrem kærlighed ved første blik, for ornen var temmelig pivset efter transporten og måtte lokkes ud af traileren med brød og grøntsagsrester. Han blev lukket ind i grisestien ved siden af vores sortbrogede damegris. Efter et par dage med øffen under lågen, lod det til at kemien var der, og de to blev lukket sammen. Og sandelig om naturen ikke gik sin gang.

Nu venter vi spændt på grislinger – 3 måneder, 3 uger og 3 dage tager den slags, når man er gris, har vi hørt. Til den tid skulle den udendørs griseindhegning gerne være på plads, så vores grisemor og hendes smågrise kan komme ud og rode i jorden. Indtil da må hun klare sig med at rode i halmen i stalden og guffe madrester i den søde ventetid

grise, svin, landrace

Vores yndige sortbrogede Tusindfryd og hendes store kærlighed, bacongris!

.

 

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:             

One thought on “Grise-romantik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *