Titlen på dette indlæg lyder lidt som titlen på en selvhjælpsbog eller en artikel fra Alt for damerne. Det indrømmer jeg gerne. Ikke desto mindre så har dukker dette spørgsmål op i min bevidsthed fra tid til anden: Kan du leve af din hobby? Jeg ville inderligt ønske, at jeg kunne bruge mere af min tid og energi på at lave alle de kreative ting, som jeg ikke får lavet i hverdagen. Idéerne er der, men dagene forsvinder hurtigt i job, indkøb, madlavning, rengøring og tøjvask. Ofte ender jeg med smide mig i sofaen træt og udkørt klokken 21-22 med strikketøjet, og det var så det, jeg nåede den dag.

Min store drøm er at få mulighed for at bruge al min tid på netop det, som jeg er allerbedst til, nemlig at være kreativ. At skrive, tegne og kreere. Og det ville være så fedt at gøre en eller flere af mine hobbyer til min levevej. Det handler om timing. Men mest af alt om økonomi. Når man har et lille barn, og et forholdsvist nyindkøbt landsted, er  det klart, at man ikke springer hovedkuls ud i den store selvrealiserings-iværksætter-drøm. Derfor vil jeg prøve at gøre det lidt henad vejen. Jeg har i flere år lavet illustrations-opgaver i det små, og dem må der gerne komme flere af. Det næste skridt tog jeg i denne uge, og du har måske allerede opdaget det. Der er kommet reklame-annoncer på marieblog. Jeg er ikke selv den store fortaler for reklamer, som for de flestes vedkommende er fuldstændigt ligegyldige og overflødige. Så jeg har tænkt meget over, om det nu også var noget, jeg ville forsøge mig med.

Og jeg kom frem til, at jeg nok ikke kan ændre verden synderligt meget, hvad angår reklamernes tilstedeværelse i vores hverdag, og at realiteten er, at reklameindtægter er en ligetil måde at tjene penge på sin blog. Altså tjene penge på noget, man betegner som sin hobby.

Reklame-annoncerne på bloggen er Google-ads, som tilpasses den enkelte læser. Det vil sige, at jeg ikke selv vælger, hvilke annoncer, der vises, når man læser på bloggen. De udvælges på baggrund af indlæggenes indhold, men allermest ud fra læserens gøren og laden på internettet.

Så hvis du generelt læser meget om hunde og hundeudstillinger på nettet, kan det være at google-ads viser dig en reklame for hundemad på min blog. Eller hvis jeg skriver om grøntsager, kan der dukke en reklame op, der er relateret til det. Jeg har mulighed for at fravælge annoncer, der direkte strider imod mit indhold (for eksempel reklamer for sprøjtegift!) eller som jeg bare ikke ønsker på min blog. Det er dog et lidt omstændigt arbejde.

Jeg har forsøgt at indlejre annoncerne på en diskret måde, så de forhåbentlig ikke forstyrrer i indlæggene eller ødelægger eller dominerer for meget på bloggen.

Hvis du vil læse lidt mere om annoncer på marieblog, kan du kigge under menuen “Om“, hvor også privatlivspolitikken ligger beskrevet.

reklamer, hobby, blog, google-ads

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:                 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *