Jeg var i Vejle for at købe garn i går, og på vej gennem gågaden kom jeg forbi en butik, som jeg aldrig rigtigt har skænket en tanke før. Men i dag kom jeg til at kigge på udstillingsvinduet, og der fik jeg øje på noget som gjorde, at jeg straks måtte ind i butikken og se nærmere.

Og nu er jeg helt forelsket – i Maileg!

Og hvis du ikke ved, hvad det er (det gjorde jeg heller ikke selv for få timer siden), så kig efter bag dagens kalenderlåge.

 

8. december

maileg

 

Maileg er et dansk livsstils-og designfirma, der blev etableret i 1999 af Dorthe og Erik Mailil.
Mailegs særlige udtryk er designet af Dorthe Mailil, og det er særligt børnekollektionen, som jeg har forelsket mig i. Den består nemlig af noget så sjældent som originalt, hyggeligt og gennemført legetøj til børn. Forestil dig små tøjdyr – mus, ræve, ulve, pindsvin og kaniner – syet med fine detaljer, iklædt tøj og med en masse skægt tilbehør: borde, stole, senge i træ, malet i støvede farver.

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men hold op, hvor er det fint!

Både drenge og piger vil kunne hygge sig med at lege med de små, venlige tøjdyr, som man kan købe store dukkehuse til og alskens ting og sager, lige fra træmotorcykel med sidevogn til strygebræt og komfur med små gryder. Og det er alt sammen i afdæmpede, støvede farver, og det kan jeg vældig godt lide. Efter min mening behøver alt børnelegetøj ikke være i larmende pangfarver, for at være stimulerende for børnenes fantasi.

Der er mange gode timers leg i Mailegs legetøjsserie, og jeg kan forestille mig, at man sagtens kan bruge tøjdyrene fra 2 års-alderen og opefter. Asger synes, det er sjovt at putte sine bamser under et tæppe, lave mad i sit legekøkken og lege med mit gamle “Sylvanian Families”-hus fra 80erne, så jeg tror helt sikkert, at tøjdyrene fra Maileg og deres univers vil falde i god jord hos ham.

Her kommer nogle billeder af mine favoritting, der helt sikkert kommer på Asgers ønskeseddel:

maileg

Her er den sødeste museudgave af Asger (billedet fra www.maileg.dk)

Maileg

Og her er musens mor og far

Maileg

Her er musenes hus.


Maileg

Komfur med små gryder

 

En fin udtræksseng til musedrengen :)

En fin udtræksseng til musedrengen 🙂

Maileg

Hr. Ræv

Og Hr. Ulv med pelshue og halstørklæde

Og Hr. Ulv med pelshue og halstørklæde

Og et lille pindsvin - hvem elsker ikke pindsvin? <3

Og et lille pindsvin – hvem elsker ikke pindsvin? <3

Maileg

Og man kan købe små potter i træ! Måske en idé som motivation til pottetræningen?

Jeg kunne vise mange flere billeder, for der er så mange fine ting fra Maileg! Hvis du vil se mere, kan du besøge firmaets hjemmeside her.

Der komme helt sikkert til at ligge et par stykker af Mailegs fine kreationer under vores juletræ i år 🙂

 

FacebookTwitterGoogle+PinterestTumblrDel
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *